دوره آموزش عکاسی دیجیتال در تبریز

دوره جامع آموزش عکاسی دیجیتال در تبریز مبتنی بر اصول و قواعد استاندارد جهانی برگزار می شود.این دوره بصورت پیوسته می باشد و هنرجو آموزش عکاسی دیجیتال مقدماتی و پیشرفته را باهم می گذراند و در پایان این دوره هنرجو توانایی فعالیت به صورت حرفه ای، گرفتن مدرک عکاسی بین المللی، ورود به بازار کار و در نهایت شرکت در فستیوال ها و نمایشگاه ها را کسب می کند.

Description

دوره جامع آموزش عکاسی دیجیتال در تبریز مبتنی بر اصول و قواعد استاندارد جهانی برگزار می شود.این دوره بصورت پیوسته می باشد و هنرجو آموزش عکاسی دیجیتال مقدماتی و پیشرفته را باهم میگذراند و در پایان این دوره هنرجو توانایی فعالیت به صورت حرفه ای، گرفتن مدرک عکاسی بین المللی، ورود به بازار کار و در نهایت شرکت در فستیوال ها و نمایشگاه ها را کسب می کند.

ویژگی های دوره آموزش عکاسی جامع تبریز

  • مدرک معتبر فنی و حرفه ای عکاسی دیجیتال
  • اساتید با دانش و با اطلاعات به روز
  • تجهیزات کامل آتلیه
  • اختصاص زمان مخصوص به هنرجویان برای استفاده از استودیو
  • آموزش هنرمندانی که در شبکه های اجتماعی و مشاغل شخصی در فضای مجازی مشغول به فعالیت هستند
  • هزینه مناسب آموزش عکاسی دیجیتال

 

فصل اول

تاریخچه عکاسی ، سیر تحول دوربین های عکاسی از ابتدا تا به امروز

فصل دوم

مبانی عناصر سواد بصری

فصل سوم

ترکیب بندی و رنگ بندی

فصل چهارم

شناخت دوربین‌ عکاسی (۱۳۵ میلیمتری)

فصل پنجم

شناخت و عملکرد انواع لنز ها ،فیلتر ها و لوازم جانبی

فصل ششم

منوی اصلی دوربین‌های عکاسی دیجیتال

فصل هفتم

آشنایی مقدماتی با سنسور دوربین های عکاسی دیجیتال و عملکرد آنها

فصل هشتم

آشنایی مقدماتی با دوربین های عکاسی فول فریم و دوربین های عکاسی دارای سنسورهای کوچکتر از سنسورهای فول فریم

فصل نهم

شناخت لنزها و میدان دید لنزها

فصل دهم

دایره تصویر و اهمیت آگاهی از آن

فصل یازدهم

فوکوس و نورسنجی

فصل دوازدهم

مثلث نورسنجی (ایزو ، شاتر ، دیافراگم )

فصل سیزدهم

تراز سفیدی نور (White Balance)، و شناخت نور

فصل چهاردهم

فیلترها

فصل پانزدهم

فلاش عکاسی

فصل شانزدهم

نورسنج‌ های دستی

فصل هفدهم

ورود به دنیای دوربین های بدون آینه

فصل هجدهم

تکنیک های عکاسی / پنینگ ، لانگ اکسپوژر ، سیلوئت ، تکنیک های فلاش

آموزش عکاسی دیجیتال

هنر عکاسی به زیرشاخه‌های مختلفی تقسیم‌ شده و دارای انواع مختلفی است که هر یک برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از انواع روش‌های عکاسی که می‌توان آن را به عنوان یکی از جدیدترین و محبوب‌ترین روش‌ها نیز دانست، عکاسی دیجیتال می باشد. در این پست آموزشی ثنا اطلاعات کافی در رابطه با آموزش عکاسی دیجیتال در تبریز را در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر جزو علاقه‌مندان به این حرفه هستند، این نوشته را تا انتها دنبال کنید.

عکاسی دیجیتال چیست؟

عکاسی دیجیتال به نوعی از عکاسی می‌گویند که در آن نوری که به اشیاء مختلف موجود در محیط تابیده، روی حسگر حساس به نور موجود در دوربین دیجیتال تاثیر گذاشته و به این ترتیب تصویر آن در دوربین عکاسی ثبت می‌شود. در عکاسی دیجیتال تصویر ثبت شده دارای کیفیت واقعی و اصلی تصویر بوده و امکان نمایش آن روی LCD دوربین یا لپ‌تاپ، بلافاصله پس از ثبت عکس وجود دارد. مزیت این مدل عکاسی نسبت به شکل قدیمی ثبت و چاپ عکس‌ها، علاوه بر موارد گفته شده این بوده که تصاویر ثبت شده به شکل دیجیتالی هستند و به راحتی قابلیت ذخیره روی هاردها و مموری‌ها را دارند. بنابراین به روش عکس‌هایی که با دوربین دیجیتال ثبت می‌شوند، عکاسی دیجیتال گفته می‌شود.

از طرفی روی این عکس‌ها می‌توان به راحتی با نرم‌ افزارهای ادیت مختلف مثل فتوشاپ تغییرات دلخواه را ایجاد کرد. همچنین عکس‌های دیجیتالی را می‌توان پس از استفاده یا چاپ از روی مموری پاک کرده و همان مموری را دوباره برای ذخیره عکس‌های دیگر استفاده کرد. این در حالی است که در مدل قدیمی عکاسی، نگاتیوهایی که تصاویر روی آن‌ها ذخیره شده‌اند دیگر قابل استفاده نیستند. از طرفی در عکاسی دیجیتال، عکس‌ها را می‌توان در همان لحظه ثبت، از لحاظ کیفیت بررسی کرده و در صورتی که مشکلی در آن‌ها وجود داشت عکس دیگری گرفت. با این حال در روش قدیمی تا زمانی که عکس‌ها برای چاپ برده می‌شود، نمی‌توان نسبت به کیفیت آن‌ها اطمینان حاصل کرد.

ویژگی عکاسی دیجیتال چیست؟

در واقع عکاسی دیجیتال، به هنر ثبت تصویر از طریق تابش نور به روی یک حسگر یا سنسور الکترونیکی اطلاق می‌شود. عکاسی دیجیتال نسبت به سایر روش‌های عکاسی بسیار راحت‌تر است. علاوه بر این ثبت عکس و مشاهده تصویر ثبت شده با دوربین دیجیتال، با سرعت بالاتری انجام شده و همچنین، کیفیت تصاویر نیز در اغلب موارد حفظ می‌شود. به علاوه، چاپ و ویرایش تصاویر ثبت شده به روش عکاسی دیجیتال و با کمک نرم افزارهای گوناگون، عموماً به سادگی انجام می‌پذیرد. بهتر است بدانید که نرم افزارهای پیشرفته و حرفه‌ای که در عکاسی دیجیتال از آن‌ها استفاده می‌شود، امکانات متعدد و مفیدی برای ادیت عکس‌ها دارند که در دوره آموزش عکاسی دیجیتال به آن می‌پردازیم.

در عکاسی دیجیتال با کمک سنسورها و تحت تاثیر نور دریافتی، تصاویر ثبت شده و به این ترتیب از این روش برای ثبت تصاویر دو بعدی و سه بعدی نیز استفاده می‌کنند. ثبت تصاویر دیجیتال با استفاده از دوربین‌های عکاسی و همچنین نمایش آن‌ها، بر مبنای پیکسل انجام می‌شود. تعداد پیکسل‌ها در اغلب موارد با واحدهای مگا پیکسل یا میلیون پیکسل شمارش شده و همچنین نشان دهنده میزان کیفیت عکس، قابلیت و کیفیت دوربین عکاسی برای ثبت جزئیات بیشتر است. از این رو عکاسی دیجیتال، از جمله رایج‌ترین شیوه عکاسی به شمار می‌آید.

در ادامه قصد داریم پیرامون آموزش عکاسی دیجیتال به مواردی اشاره کنیم که جزو مهم‌ترین سرفصل‌های دوره آموزش عکاسی دیجیتال در آموزشگاه عکاسی ثنا هستند.

تاریخچه عکاسی دیجیتال

شاید کنجکاو شوید که از چه زمانی انسان تصمیم گرفت تا شکل عکاسی را به مدل دیجیتال تغییر دهد. در واقع اولین بار در سال 1960 و در طی سفر به ماه، انسان به فکر دیجیتالی کردن عکس‌ها افتاد. چراکه در آن زمان دریافت عکس‌های ارسالی از ماه بسیار مشکل بود و عکس‌های ارسالی از کیفیت پایینی برخوردار بودند. این امر سبب شد تا عکاسی به صورت دیجیتالی درآید و تصاویر با وضوح بیشتری قابل ارسال و دریافت باشند. پس از آن نیز با روی کار آمدن موبایل‌های دوربین‌دار این مدل عکاسی دستخوش تغییرات و پیشرفت‌های چشمگیری شد.

آشنایی با قطعات دوربین

یک دوربین از اجزای مختلفی تشکیل شده که وجود هر یک در کیفیت عکس ثبت شده تاثیر به سزایی دارند. اجزای یک دوربین عبارتند از چشمی، شاتر، لنز، فلاش، دیافراگم، صفحه LCD و نورسنج که در ادامه به طور مختصر هر یک را توضیح می‌دهیم.

  • چشمی: چشمی دوربین که به آن منظره‌یاب نیز می‌گویند، یک پنجره کوچک بوده که عکاس با نگاه کردن از داخل آن به سوژه، می‌تواند کادر عکس خود را تعیین کرده و قاب‌بندی کند.
  • شاتر: این بخش از دوربین در واقع سرعت ثبت عکس را مشخص می‌کند.
  • لنز: لنز دوربین از اصلی‌ترین قسمت‌های دوربین محسوب می‌شود و شامل انواع مختلفی است. لنزهای 50 میلی‌متری عکس را با همان اندازه اصلی نشان داده و آن را کوچک یا بزرگ نمی‌کنند. لنزهای تله برای گرفتن عکس‌های بزرگ‌تر و لنزها واید برای گرفتن عکس‌هایی کوچک‌تر به کار می‌روند.
  • فلاش: فلاش دوربین برای تامین نور مورد نیاز بر سوژه در محیط‌هایی که نور کافی وجود ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته از آن در محیط‌های روشن نیز برای از بین بردن سایه‌ها استفاده می‌شود.
  • دیافراگم: دیافراگم داخل لنز قرار گرفته و میزان باز و بسته بودن آن، میزان نوری که به حسگر نور موجود در دوربین می‌رسد را تعیین می‌کند. این قطعه برای تار کردن پس زمینه سوژه یا تمرکز بیشتر روی سوژه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • صفحه LCD: صفحه LCD در واقع کار چشمی دوربین را انجام داده با این تفاوت که تصویر موجود در چشمی را در ابعاد بزرگ‌تری نشان می‌دهد. این امر سبب می‌شود تا کادربندی آسان‌تر باشد. صفحه LCD تنها در دوربین‌های دیجیتال موجود است.
  • نورسنج: نورسنج در واقع تعیین کننده مقدار نور مناسبی است که باید از سوژه به حسگر نور موجود در دوربین برسد. نورسنجی گاهی به صورت اتوماتیک انجام شده و گاهی به صورت دستی با تنظیم سرعت شاتر و دیافراگم تنظیم می‌شود.

ترکیب‌ بندی در عکاسی دیجیتال

ترکیب‌ بندی در عکاسی به منزله شکل چیدمان المان‌های موجود در عکس است که روایت‌گر داستان مد نظر عکاس در تصویر ثبت شده خواهد بود. ترکیب‌ بندی در عکس به ویژه در مواقعی که عکاسی به منظور تبلیغات انجام می‌شود، بسیار مهم بوده و می‌تواند تاثیر به سزایی در جذب مخاطب داشته باشد. اگر چه ترکیب‌ بندی قانون خاصی ندارد، اما برخی قواعد ترکیب‌ بندی هستند که اکثر عکاسان آن‌ها را پذیرفته‌اند. از جمله این قواعد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قانون یک سوم: تقسیم عکس به وسیله 2 خط افقی و 2 خط عمودی به 9 قسمت مساوی و قرار دادن سوژه اصلی در راستای یکی از این خطوط اصلی
  • قانون ترکیب‌بندی حلزونی: تصور یک حلزون و قرار دادن سوژه اصلی در مرکز آن
  • ایجاد توازن: قرار دادن سوژه اصلی در یک سمت عکس (نه مرکز عکس) و سپس قرار دادن یه عنصر کم اهمیت‌تر در فضای خالی ایجاد شده در سمت دیگر عکس
  • خطوط راهنما: قرار دادن خطوط موجود در عکس مثل جاده‌ها به گونه‌ای که نگاه مخاطب از سوژه به سایر بخش‌های عکس هدایت شود.
  • تقارن و الگوها: رعایت تقارن در سوژه مورد نظر و شکستن تقارن در قسمتی از تصویر برای جلب توجه مخاطب
  • نقطه دید: به جای این که عکس‌ها تمامی از روبه‌رو و در ارتفاعی مقابل چشم گرفته شوند، ثبت عکس از ارتفاع بالاتر یا پایین‌تر نسبت به سوژه و یا از گوشه‌ها انجام شود.
  • پس‌زمینه مناسب: متناسب با نوع عکس باید از پس‌زمینه‌ای استفاده شود که تمرکز و توجه به سوژه را کم نکند. به عنوان مثال برای گرفتن عکس از محصولات، باید از پس‌زمینه‌های تک رنگ و ترجیحا سفید یا مشکی استفاده شود.
  • عمق: عکس باید به گونه‌ای گرفته شود که پرسپکتیو در آن رعایت شود. برای این منظور می‌توان یک سوژه در نزدیک دوربین، یکی در میانه و یکی در فاصله زیاد از دوربین در نظر گرفته شود تا عمق مناسبی به عکس بدهد و عکس از حالت تک بعدی خارج شود.
  • آزمون و خطا: یک عکس را با ترکیب‌بندی‌های مختلف ثبت کنید تا به بهترین نتیجه برسید.

نورپردازی در عکاسی دیجیتال

مهم‌ترین عنصر عکاسی نور است؛ چراکه بدون نور هیچ عکسی نیز وجود ندارد. اصلی‌ترین کاربرد نورپردازی در هنگام عکاسی، مشخص کردن سوژه و عناصر موجود در عکس است. همچنین از نورپردازی برای نشان دادن عمق عکس، نشان دادن حجم عکس، ایجاد سایه روشن‌ها برای تمرکز بر قسمتی از سوژه و حالت دادن به سوژه استفاده می‌شود. در هنگام نورپردازی در فضای باز، نور خورشید به عنوان منبع اصلی نور شناخته می‌شود که خود می‌تواند در ایجاد عمق و سایه روشن‌ها موثر باشد. در آموزش عکاسی دیجیتال حرفه‌ای در فضای بسته مثل استودیوها، به سه نور مختلف نیاز است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  1. نور اصلی: این نور مهم‌ترین نور به شمار آمده و به صورت مستقیم یا با زاویه دلخواه به سوژه می‌تابد.
  2. نور فرعی: نوری بوده که سبب می‌شود سایه‌های ایجاد شده توسط نور اصلی کمرنگ‌تر شود.
  3. نور پشت: که از پشت تابیده شده و سبب جدا شدن سوژه از بک‌گراند می‌شود. این نور در ایجاد عمق بسیار موثر است.

فرق عکاسی با عکاسی دیجیتال

همانطور که در ابتدای مبحث نیز گفته شد، امروزه بسیاری از عکاسان، عکاسی دیجیتال را به سبب کیفیت و سرعت بالا به عکاسی آنالوگ ترجیح می‌دهند. عکاسی آنالوگ (ثبت تصویر روی فیلم) از جهات مختلفی با عکاسی دیجیتال (ثبت عکس روی کارت حافظه) متفاوت است که در ادامه به برخی از این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

  • در عکاسی دیجیتال برای ثبت عکس از پیسکل استفاده می‌شود و در کمترین کیفیت، دوربین‌های مخصوص آن از رزولوشن 20 مگاپیکسل برخوردار هستند. این در حالی است که فیلم معمولی روی دوربین آنالوگ رزولوشنی معادل 4 تا 16 مگاپیکسل دارد.
  • در دوربین‌های دیجیتال حساسیت و سرعت سنسور بالا بوده و امکان تغییر حساسیت در کمترین زمان ممکن وجود دارد. این امر امکان تنظیم نوردهی و عکاسی در شرایط نور کم را آسان می‌کند.
  • در عکاسی دیجیتال میزان نویزهای موجود در عکس‌های ثبت شده بسیار کمتر از عکاسی آنالوگ است. کاهش میزان نویزها به سبب بالا بودن حساسیت سنسور و سرعت در دوربین‌های دیجیتال است.
  • عکاسی دیجیتال در مدت زمان کوتاه‌تر و به آسانی انجام می‌شود. به طوری که فاصله گرفتن عکس تا ادیت و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تنها چند دقیقه باشد. این در حالی است که در عکاسی آنالوگ، برای ظاهر کردن عکس، ادیت آن و چاپ عکس زمان زیادی احتیاج است.
  • اگر چه دوربین آنالوگ قیمت کمتری نسبت به دیجیتال دارد، اما با گذر زمان و در حین استفاده از دوربین، دوربین دیجیتال هزینه‌های جانبی کمتری خواهد داشت. به عنوان مثال هزینه خرید مداوم فیلم آنالوگ در هنگام عکاسی با دوربین دیجیتال حذف می‌شود.
  • عکاسی دیجیتال از دامنه دینامیک گسترده‌تری برخوردار است.
  • کارت حافظه استفاده شده در عکاسی دیجیتال قابلیت ذخیره صدها عکس را دارد؛ در حالی که فیلم مورد استفاده در عکاسی آنالوگ تنها برای 36 عکس قابل استفاده است.
  • دوربین‌های آنالوگ از لحاظ مقاومت بدنه از دوربین‌های دیجیتال بهتر هستند.
  • دوربین‌های آنالوگ بدون باتری نیز کار می‌کنند.

بهترین دوربین عکاسی دیجیتال

همانطور که می‌دانید با شرکت در دوره آموزش عکاسی دیجیتال می‌توانید از مشاوره مدرسان باتجربه برای خرید دوربین عکاسی دیجیتال بهره‌مند شوید؛ اما در هنگام خرید یک دوربین عکاسی دیجیتال باید فاکتورهای مختلفی مدنظر قرار گیرد. از جمله این فاکتورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دقت حسگر: برای عکاسی در اندازه معمولی چاپ مثل 4×6 اینچ یا 5×7 اینچ به راحتی می‌توان از دوربین‌های 4 تا 8 پیکسلی استفاده کرده تا به نتیجه مطلوبی دست یافت. برای عکس‌برداری در اندازه‌های بزرگ‌تر چاپ (مثلا 12×18 اینچ) دوربین‌های نهایتا 20 مگاپیکسلی مناسب هستند.
  • اندازه سنسور: هرچه سنسور دوربین بزرگ‌تر باشد، نویزهای موجود در تصویر و تاری آن کمتر بوده و کیفیت تصویر بیشتر خواهد بود.
  • لنز: لنزها شامل انواع قابل تعویض و ثابت هستند که انتخاب آن‌ها متناسب با کارایی مد نظر متفاوت است. لنزهای ثابت برای افرادی مناسب بوده که به طور حرفه‌ای عکاسی نمی‌کنند و تنها برای ثبت لحظه‌ها عکس می‌گیرند. این در حالی است که افرادی که به عکاسی صنعتی و تبلیغاتی مشغول‌اند باید از دوربین‌هایی استفاده کنند که امکان تعویض لنز دارند.
  • فوکوس: فوکوس دوربین و قدرت تمرکز آن بر روی یک سوژه، در کیفیت عکس نهایی تاثیر به سزایی دارد. سیستم فوکوس اتوماتیک دوربین باید مورد بررسی قرار گیرد. یک دوربین باکیفیت باید بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن روی سوژه مد نظر فوکوس کند.
  • طراحی بدنه: بدنه دوربین باید به گونه‌ای باشد که به راحتی در دست قرار گرفته و چینش دکمه‌های آن نیز امکان استفاده آسان از آن را فراهم کند.

مهارت‌هایی که بعد از اتمام دوره آموزش عکاسی دیجیتال در آموزشگاه عکاسی ثنا کسب خواهید کرد

  1. شناخت انواع تصویرسازی‌های دیجیتال.
  2. آشنایی، انتخاب و سپس تنظیم دوربین دیجیتال.
  3. شناخت انواع لنزها و عملکردهای آن‌ها، دیافراگم، عمق میدان، کنترل وضوح تصویر، شاتر،فلاش و چگونگی استفاده از آن‌ها.
  4. آشنایی با تئوری رنگ و درجه حرارت رنگی نور، روش‌های نورسنجی، فیلترها و نحوه کارکرد آن‌ها.
  5. آشنایی با چگونگی سنجش میزان نور در دوربین‌های دیجیتال.
  6. شناخت تکنیک‌های مختلف در عکاسی دیجیتال.

فرصت‌های شغلی عکاس دیجیتال

شما پس از اتمام دوره عکاسی دیجیتال، با فرصت‌های شغلی بسیار زیادی مواجه خواهید داشت که ما در اینجا به چند مورد از آن اشاره خواهیم کرد.

  1. کار در آتلیه‌های عروس و کودک.
  2. امکان راه‌اندازی آتلیه شخصی.
  3. به عنوان عکاس می‌توانید برای خبرگزاری‌ها و نشریات دولتی و خصوصی کار کنید.
  4. تهیه عکس برای سازمان‌ها و نهادهای مختلف.
  5. عکاسی برای شرکت‌های‌ تبلیغاتی.
  6. به عنوان عکاس صنعتی می‌توانید به تهیه عکس از پروژه‌های‌ صنعتی نیز بپردازید.

آموزشگاه عکاسی ثنا همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما و راهنمایی شما در زمینه آموزش عکاسی دیجیتال است.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “دوره آموزش عکاسی دیجیتال در تبریز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *