حقوق و درامد برنامه نویسی در ایران و جهان با توجه به عوامل مختلفی محاسبه میشود و نمیتوان به صورت کلی عدد دقیقی را بیان کرد. تحصیلات، سابقه برنامه نویس، فریلنسر بودن و یا نبودن، تجربه، نوع زبان برنامه نویسی، سمت فرد در پروژه و یا شرکت مورد نظر، مهارتهای استثنایی در برنامه نویسی و موقعیت جغرافیایی همگی در محاسبه درآمد و حقوق یک برنامه نویس در سراسر جهان تأثیرگذار هستند. به همین دلیل در ادامه شما را با درآمد تقریبی و میانگین برنامه نویسان در سراسر جهان به صورت مختصر و مفید آشنا میکنیم.
حقوق برنامه نویسی در ایران

برنامه نویسی یکی از مشاغل پردرآمد در ایران و کشور های خارجی میباشد که اغلب درآمد برنامه نویسان در کشور های خارجی بیشتر از ایران میباشد زیرا در ازای هر ساعت کار حقوق آن ها به دلار میباشد که با تبدیل آن به تومان ایران مبلغ قابل توجهی میشود.
درامد برنامه نویسی در ایران حقیقتاً نسبت به دیگر کشورهای جهان کمی پایینتر است، اما داخل کشور جزء پردرآمدترینها به شمار میآید.
در سال ۱۴۰۰ یک جامعه آماری متوسط حقوق برنامه نویسی در ایران را حدود ۱۷ میلیون تومان برای فردی حرفهای، ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای فردی متوسط و حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ را برای افراد تازه کار برآورده کردهاند.
این نکته را در نظر بگیرید که تلاش، تخصص، مهارت و موقعیت جغرافیایی در افزایش و یا کاهش درآمد و حقوق برنامه نویسی نیز بسیار مؤثر هستند.
البته برای انتخاب شغل برنامه نویسی شما باید تمام مزایا و معایب را در نظر بگیرید و صرفا به دلیل درآمد بالا این شغل را انتخاب نکنید. همان طور که میدانید همه مشاغل مزایا و معایبی دارند که این شغل نیز در کنار درآمد نسبتا خوبی که دارد دارای معایبی نیز میباشد.
به طور کلی میتوان گفت در صورتی که شما مهارت کافی در زمینه برنامه نویسی داشته باشید میتوانید در ایران درآمد نسبتا خوبی داشته باشید و به صورت ساعتی و یا پروژه ای مزد دریافت کنید.
یکی از کار هایی که میتوانید در زمان کمتری به سطح حرفه ای در آن برسید و کسب درآمد بالایی داشته باشید برنامه نویسی و طراحی وب میباشد.
در آموزشگاه ثنــا تبریز میتوانید در کلاس های آموزش طراحی وب شرکت کنید و زیر نظر برترین اساتید ایران طراحی و برنامه نویسی وب را یاد گرفته و با دریافت مدرک بین المللی فنی حرفه ای وارد بازار کار شده و کسب درآمد داشته باشید.
بازار کار برنامه نویسی در ایران
بازار کار برنامه نویسی در ایران بازار کار قدرتمندی و در حال گسترش است. در حال حاضر بسیاری از شغلها دیجیتالی و آنلاین هستند. برنامه نویسی یک دانش منحصر به فرد و البته قابل انتقال است و به همین دلیل فردی که در این رشته تحصیل میکند را در بازار کار به هیچ وجه ناامید نخواهد کرد. مشاغلی که برای این رشته در بازار کار ایران وجود دارد، شامل:
- توسعهدهندهی اپلیکیشن موبایل
- معمار اپلیکیشن
- توسعهدهندهی فنی برنامهریزی منابع سازمان (EPR)
- توسعهدهندهی ارشد اپلیکیشن
- تحلیلگر سیستم کسبوکار
- تحلیلگر رایانش ابری
- توسعهدهندهی فنی مدیریت رابطه با مشتری (CRM)
- تحلیلگر توسعهدهنده یا برنامهنویس
درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران
در ایران میانگین حقوق برنامه نویس تازهکار (Junior) 4/6 میلیون تومان، برنامه نویس متوسط (Mid-level)4/7 میلیون تومان و برنامه نویس ارشد (Senior) 7/11 میلیون تومان است. در شهرهای بزرگ حقوق برنامه نویس تازهکار (Junior) و برنامه نویس متوسط (Mid-level) 4/4 میلیون تومان است، اما حقوق برنامه نویس ارشد (Senior) در شهرهای بزرگ ۳/۶ میلیون تومان است. به هرحال درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران نیز میتواند جوابگوی یک درامد متوسط رو به بالا باشد.
درآمد برنامه نویسی وب در ایران
درآمد برنامه نویسی وب در ایران بدون شک عالی است و شما را از انتخاب این شغل ناامید نخواهد کرد. فرصتهای شغلی بسیار عالی در بازار ایران برای یک برنامه نویس وب ماهر وجود دارد که همین امر میتواند به ترغیب افراد علاقهمند به برنامه نویسی کمک کند.زبانهای برنامه نویسی Node.js، React، Angular و Vue jsهرکدام به ترتیب متوسط درآمد ۷٫۷ – ۸٫۳، ۶ – ۸٫۴، ۸ و ۵٫۴ – ۷ را به خود اختصاص میدهند.
اگر آشنایی با برنامه نویسی وب ندارید پیشنهاد ما به شما ابتدا شرکت در کلاس های آموزش html css میباشد تا با مقدمات طراحی سایت آشنا شده و سپس برای برنامه نویسی بک اند امادگی لازم را کسب نمایید.
درامد برنامه نویس پایتون در ایران
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامه نویسی در جهان و خصوصاً ایران است. درامد برنامه نویس پایتون در ایران بهگونهای است که توانسته بسیاری از برنامه نویسان را به آینده شغلی این رشته امیدوار کند. عمدتاً از این نوع زبان برنامه نویسی برای ساخت انواع نرم افزار، تحلیل داده و در حالت کلی برای توسعه برنامههای جامع و کاربردی به کار میآید.
درآمد این زبان برنامه نویسی در ایران وابسته به مهارت شما در این زبان است. میانگین حقوق برنامه نویسی پایتون در پایتخت، جونیور ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، میانرده ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سنیور ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به صورت تقریبی در ۱۴۰۰ براورد کردهاند.در سایر شهرهای بزرگ نیز جونیور، میان رده و سنیور هرکدام متوسط ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به صورت حدودی و تقریبی درآمد دارند.
متوسط درآمد برنامه نویسی در سایر کشورهای جهان هرکدام به پارامترهای متفاوتی بستگی دارد. در سراسر جهان تقاضا برای شغل برنامه نویسی حقیقتاً بسیار زیاد است. به همین دلیل برنامه نویسان زیادی موفق به مهاجرت در کمترین زمان ممکن میشوند، البته تخصص و تجربه برنامه نویس را نباید نادیده گرفت.
عمدتاً مقایسه حقوق و دستمزد برنامه نویسان با توجه به میزان تحصیلات آنها مشخص میشود و هرچقدر تحصیلات افراد در این حوزه بیشتر باشد، قطعاً با درآمد بالاتری روبهرو خواهند شد. پیشرفت تکونولوژی در جهان توانسته جایگاه این رشته را بسیار پررنگتر کند.
در این مقاله درامد برنامه نویسان مختلف در کشور های متفاوت را به تفکیک بررسی کرده ایم اما به طوور کلی درآمد برنامه نویسی در خارج از کشور سالیانه از ۱۲۰/۰۰۰ دلار الی ۱۵۰/۰۰۰ دلار میباشد و این مبلغ میتواند در کشور های مختلف متغیر باشد.